Video diëtist Harriët Verkoelen: Eet minder koolhydraten

De aanpak van diëtist Harriët Verkoelen, om diabetes type 2 terug te dringen, lijkt te werken. In haar praktijk wordt 80% van de mensen insuline- en SU-tabletten -vrij. Met 30 jaar ervaring in de diabeteszorg als diabetesverpleegkundige en als schrijfster van het boek ‘De Wet van Harriët’ weet Verkoelen waar ze over praat.

Volgens Verkoelen moet je diabetes type 2 bij de oorzaak aanpakken. In haar ogen is dat door afvallen en koolhydraatbeperkt eten.

Tip diëtist Harriët Verkoelen
De tip van diëtist Harriët Verkoelen is om minder koolhydraten te eten en niet bang te zijn voor vet. Je mag met een gerust hart eiwitten en vetten eten, ‘want die stoffen stimuleren de insuline-aanmaak nauwelijks. Ze voorkomen zelfs dat je honger krijgt’.

Wil jij ook horen wat internist Hanno Pijl en diëtist Karine Hoenderdos te zeggen hebben over de aanpak van diabetes type 2? Bekijk dan de video van Hanno Pijl en de video van Karine Hoenderdos.

Starten met de aanpak van je leefstijl? Voluitlevenmetdiabetes.nl biedt in samenwerking met Ekomenu een (biologische) DVN maaltijdbox van Ekomenu aan. Je kunt kiezen tussen een diabetesbox of een koolhydraatarme box. De diabetesbox is speciaal voor mensen met diabetes type 2 die de eerste stappen willen zetten in het veranderen van hun leefstijl. De koolhydraatarme box is voor de die hards. Hiermee zet je nog een stap extra.

  • Krijg NU 25% korting bij je eerste bestelling! De kortingscode wordt automatisch verrekend bij het afrekenen van de maaltijdbox. Tijdens het keuzeproces van de box is het mogelijk het aantal personen en aantal maaltijden per week nog aan te passen naar wens.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!