Omelet met champignonroomsaus en groentefriet
Een veelzijdig gerecht dat extra bijzonder is door de toegevoegde kiemen- en bonenmix Sprouty. Maak deze omelet als je trek hebt in een stevige lunch na een stevige wandeling of gewoon als koolhydraatarm hoofdgerecht. Met de Sprouty wordt dit gerecht net wat bijzonderder van smaak. Sprouty is een wat grovere mix van ontkiemde mungbonen, adukibonen, groene linzen, groene erwten en kikkererwten. De bijzondere eigenschappen van de afzonderlijke bonen maken dit een erg gezonde en smaakvolle mix. De mix is verkrijgbaar bij biologische supermarkten. Je kunt de kiemenmix, na een paar minuten blancheren of verhitten, ook toevoegen aan roerbakgerechten en soepen. Ook geeft het een heerlijke bite aan salades.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Doe de groentefriet in een kom, besprenkel met olie en breng op smaak met tijm, zout en peper. Spreid alles uit op de bakplaat en rooster in 25 minuten gaar.
- Pel de ui en snijd in halve ringen. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Was de Sprouty kiemen in een zeef onder de kraan. Verhit olie in een wok of bakpan en fruit de ui 2 minuten. Roerbak de champignons en de Sprouty kiemen 5 minuten op een middelhoog vuur. Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Breek ondertussen de eieren boven een schaal en schenk de melk erbij. Kluts de eieren en breng op smaak met sojasaus, zout en (chili)peper. Verhit olie of boter in een kleine bakpan en bak op een laag vuur per persoon een omelet.
- Vul de omeletjes met de romige champignonsaus en serveer de groentefrietjes ernaast.
Tip: Ook erg lekker met verse peterselie.
Dit recept is afkomstig van Ekomenu.