Wist je dat… Radboud UMC werkt aan een slimme hypo pleister?

Een pleister die je kan vertellen of je een hypo krijgt of niet? Er wordt aan gewerkt!

Op het gebied van diabetes en de behandeling ervan worden over de hele wereld voortdurend nieuwe medicijnen en hulpmiddelen ontwikkeld. Ook Nederland doet hier aan mee. Een voorbeeld hiervan is de ‘hypo pleister’ die momenteel wordt ontwikkeld door het Radboud UMC.

Eind vorig jaar is het Radboud Ziekenhuis als winnaar uit de bus gekomen voor het beste idee om het leven van mensen met diabetes makkelijk te maken. Het idee, een ‘slimme’ pleister die het ritme van de hartslag meet en zo kan waarschuwen voor te lage bloedsuiker, wordt nu verder ontwikkeld. 

Slimme pleister
Een te lage bloedsuiker, ook wel ‘hypo’ genoemd, kan gevaarlijk zijn. Sommige mensen met diabetes merken zelf niet dat ze een hypo krijgen. Maar een te lage bloedsuiker is wel op te merken, aan een verandering in het hartritme. Dit doet de slimme pleister voor je. In de video hieronder vertellen artsen van het Radboud Ziekenhuis hoe de pleister werkt.

Het Diabetesfonds heeft het Radboud Ziekenhuis 50.000 euro gegeven om de pleister verder te ontwikkelen. Het is nog niet bekend wanneer deze vinding veilig en betrouwbaar is zodat dit hulpmiddel voor iedereen verkrijgbaar is, we houden je uiteraard op de hoogte.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!