Onder leiding van Oanh Ha Thi Ngoc van de bekende koolhydraatarme website ‘Oanh’s Kitchen‘, werd er donderdag 8 november lustig op losgesneden, gehakt, geraspt, geschild en gekookt tijdens de workshop ‘koolhydraatarm koken’. De prachtige locatie van kookstudio en boerderij ‘De Riet’ zorgde voor de authentieke sfeer. De middag en avond werd aangevuld met de deskundigheid en tips van Diabetesvereniging Nederland- collega Angela de Rooij. Angela heeft diabetes type 2, maar wist met een aanpassing in voeding en leefstijl van de medicatie af te komen.

Verbroedering door koolhydraatarm koken
Twaalf enthousiaste deelnemers kregen een speciaal voluitlevenmetdiabetes.nl schort voorgebonden, om vervolgens in groepjes het diner voor te bereiden. Maar liefst 9 gerechten stonden er op het menu: van een pittige tomaat-paprikasoep, kaascups met hartige vulling, tot pesto-courgettepasta en stracciatella-aardbeientaart. Dit alles koolhydraatarm, vers bereidt, zonder gebruik te maken van pakjes of zakjes.

Voor de één is de koolhydraatarme leefstijl kat-in-het-bakkie, voor een ander totaal nieuw en onbekend terrein. Uiteindelijk zorgden de onderling uitgewisselde tips en (persoonlijke) verhalen voor de meest leerzame momenten van de workshop. De groepsdynamiek omschreef Oanh heel treffend als: “een groep die elkaar absoluut niet kent, maar in een paar uren is veranderd in een groep die met elkaar praat alsof ze elkaar al jaren kennen”. Gezamenlijk aan tafel werd er gedineerd en gediscussieerd over de koolhydraatarme leefstijl en hoe deze te integreren in het dagelijkse leven. Met een rijkelijk gevulde goodiebag (met lekkers uit Oanh’s webshop en handige attributen van voluitlevenmetdiabetes.nl als een pollepel, waterfles, etc.) voor iedere deelnemer, kijken wij terug op een geslaagd event.

Wat vonden de deelnemers ervan?
“Terugkijkend en tijdens de weer naarhuisreis betrapte ik me op een grote glimlach op m’n gezicht. Ik heb intens genoten. Het met elkaar fijne smaakvolle gerechten maken, die koolhydraat arm zijn was een beleving. Ook de mede kooksters en kokers waren volgens mij enthousiast. De diversiteit van de gerechten was lekker en het geheel vond ik goed op elkaar afgestemd”.

“Hartelijk dank voor de hele gezellige avond en de tas met goodies”.

“Ik heb gezellig, leuk en lekker zitten eten. Bedankt. P.s. De taart is erg lekker bij de koffie”.

Wil jij bij de volgende workshop aanwezig zijn?
Lijkt het jou nou leuk om bij zo’n kookworkshop aanwezig te zijn? Stuur dan een email naar info@voluitlevenmetdiabetes.nl. Wij zetten jou dan op een toekomstige mailinglijst. Zodra we meer informatie hebben over een eventueel in de toekomst te organiseren workshop, zullen we jou daarvan op de hoogte stellen. Als je in deze mailinglijst staat, krijg je ook als eerste nieuws over andere evenementen (sport- of gezondheidgerelateerd) die we organiseren te horen. Laat ons ook vooral weten in welk gedeelte van Nederland je het evenement zou willen bijwonen.

Foto’s kookworkshop
Sta jij ertussen?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!