Spinazie-meloensalade
Deze spinaziesalade met gegrilde watermeloen, avocado, feta, olijven en munt is echt een feestje! Munt werkt verkoelend, een lekker gerecht om met warm weer te eten dus.
Bereidingswijze
- Snijd de paprika en avocado in reepjes, de olijven in schijfjes en de watermeloen in stukken. Halveer de cherrytomaatjes.
- Verhit wat olie in een (grill-)pan en gril de paprikareepjes totdat ze beetgaar zijn. Schep ze vervolgens uit de pan en zet even apart.
- Besmeer de stukken watermeloen met wat olijfolie en bestrooi met wat peper en zout. Zet een (grill-)pan op het vuur en grill de stukken watermeloen een paar minuten aan beide kanten.
- Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droog pannetje totdat ze lichtbruin kleuren.
- Verdeel de spinazie over 2 borden en leg hier de watermeloen, avocado, paprika en cherrytomaatjes op. Maak af met de kalamata olijven, pijnboompitten, verkruimelde feta en een paar gescheurde muntblaadjes.
- Schenk er tot slot nog wat olijfolie en balsamicocrème overheen.
Dit recept is afkomstig van Flowcarbfood.