Spinazie-meloensalade

Deze spinaziesalade met gegrilde watermeloen, avocado, feta, olijven en munt is echt een feestje! Munt werkt verkoelend, een lekker gerecht om met warm weer te eten dus.

Bereidingswijze

  1. Snijd de paprika en avocado in reepjes, de olijven in schijfjes en de watermeloen in stukken. Halveer de cherrytomaatjes. 
  2. Verhit wat olie in een (grill-)pan en gril de paprikareepjes totdat ze beetgaar zijn. Schep ze vervolgens uit de pan en zet even apart.
  3. Besmeer de stukken watermeloen met wat olijfolie en bestrooi met wat peper en zout. Zet een (grill-)pan op het vuur en grill de stukken watermeloen een paar minuten aan beide kanten. 
  4. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droog pannetje totdat ze lichtbruin kleuren. 
  5. Verdeel de spinazie over 2 borden en leg hier de watermeloen, avocado, paprika en cherrytomaatjes op. Maak af met de kalamata olijven, pijnboompitten, verkruimelde feta en een paar gescheurde muntblaadjes. 
  6. Schenk er tot slot nog wat olijfolie en balsamicocrème overheen.

Dit recept is afkomstig van Flowcarbfood.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!