Mag je suiker als je suikerziekte hebt? Ontdek het antwoord!

Diabetes wordt ook wel suikerziekte genoemd. Dit kan echter verwarrend zijn, omdat het de indruk kan wekken dat mensen met diabetes geen suiker mogen eten, of de aandoening hebben gekregen puur door het eten van suiker. Dit is niet het geval.

Zeg je ook wel eens dat je suikerziekte hebt in plaats van diabetes? Jaren geleden was het veel gebruikelijker om suikerziekte of ‘suiker’ te zeggen. Op zich niet raar of verkeerd, diabetes is namelijk een aandoening waarbij de bloedsuiker uit evenwicht is. Maar het kan wel voor verwarring zorgen bij mensen die niet precies weten wat het inhoudt.

Hoe zit het met diabetes, oftewel suikerziekte
De term suikerziekte kan de indruk wekken dat mensen met diabetes geen suiker mogen eten, of de aandoening hebben gekregen puur en alleen door het eten van suiker. Dat is dus niet correct.

Wat wel een feit is: in suiker zitten veel calorieën. Wanneer je veel suiker eet, loop je de kans teveel energie binnen te krijgen, waardoor je te zwaar kunt worden. Als je overgewicht ontwikkelt, reageer je steeds minder goed op het hormoon insuline. Wanneer insuline zijn werk niet meer goed kan doen, raakt de bloedsuikerspiegel uit balans. En zo kan diabetes type 2 ontstaan.

Suiker met mate
Het is dus niet zo dat je met diabetes type 2 helemaal geen suiker meer mag eten. Wel is het zaak dit met mate te doen. Zo kan je diabetes dus voorkomen, of de gevolgen ervan zoveel mogelijk in de hand houden. Gezonde voeding is sowieso erg belangrijk, lees meer over gezonde voeding bij diabetes type 2. Deel ook jouw tips en ervaringen op de Voluitlevenmetdiabetes.nl Facebookpagina.

Volg ons actief en krijg toegang tot vele extra’s!

Wil je de volledige inhoud bekijken? Maak dan een gratis account aan.
  • Lees alle premium content
  • Gratis receptenboekjes
  • Unieke aanbiedingen
  • Extra kortingen

Misschien interesseert dit je ook?