Hoe hebben Amsterdamse topchefs zoveel geld opgehaald voor de Bas vd Goor Foundation?

De Amsterdamse topchefs van AccorHotels hebben op 3 juli jl. in Novotel Amsterdam City tijdens een uitverkocht benefietdiner, in samenwerking met meerdere Michelin restaurants, een bedrag van €23.344,32 opgehaald voor de Bas van de Goor Foundation! Dat is goed nieuws voor iedereen met diabetes.

Koken en eten voor het goede doel! Dat is altijd goed. Olympisch kampioen Bas van de Goor strijdt al jaren met zijn foundation voor de kwaliteit van leven voor mensen met diabetes. Deelnemende topchefs van het benefietdiner, dat begin juli in Amsterdam plaatsvond, waren Roland Veldhuijzen (Tante Koosje), Andrès Delpeut (Restaurant Bridges, Sofitel Legend The Grand), Mark Gratama (ML Haarlem), Tjitze van der Dam (Pressroom, INK hotel), Peter Bakker (ibis Schiphol Airport) en Frank-Jan Mutsaers Novotel Amsterdam City.

Aandacht voor diabetes
Volgens initiatiefnemer Martijn van der Graaf van ibis Schiphol Airport was het diner een groot succes en krijgt diabetes de aandacht die het verdient: “Als hotelpartners staan we midden in de maatschappij en helpen we graag daar waar dat mogelijk is. Toen we onze collega’s benaderden voor dit initiatief was iedereen dan ook gelijk enthousiast. Daarnaast konden wij ook rekenen op hulp van sterrenrestaurants buiten AccorHotels. Alle leveranciers hebben belangeloos meegewerkt. Het hoge bedrag dat we hebben opgehaald is een mooie opsteker voor de Bas van de Goor Foundation.”

Bas van de Goor Foundation

Er zijn in Nederland meer dan 1 miljoen mensen met diabetes type 1 of 2. Dit aantal kan zelfs groeien tot 1,3 miljoen Nederlanders in 2025. Bas van de Goor vertelt: “De afgelopen jaren is duidelijk geworden wat de positieve effecten van sport en bewegen op het leven met diabetes zijn. Voor mensen met diabetes zorgt het voor een betere instelling, terwijl het voor mensen zonder diabetes de kans op diabetes type 2 kan verkleinen.”

Weten wat Diabetesvereniging Nederland allemaal voor jou kan doen? Lees dan even het verhaal over DVN.

 

Volg ons actief en krijg toegang tot vele extra’s!

Wil je de volledige inhoud bekijken? Maak dan een gratis account aan.
  • Lees alle premium content
  • Gratis receptenboekjes
  • Unieke aanbiedingen
  • Extra kortingen

Misschien interesseert dit je ook?