Wereld Diabetes Dag (WDD) bestaat sinds 1991 en is opgericht door de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) vanwege het toenemende aantal mensen met diabetes. Diabetes is een van de meest voorkomende chronische ziektes in Nederland. Al 1,2 miljoen Nederlanders hebben diabetes en daar komen wekelijks 1.200 mensen bij. Daarvan heeft 9 op de 10 mensen diabetes type 2.

Aanbiedingen en activiteiten op WDD

Op WDD zijn er een groot aantal speciale aanbiedingen en activiteiten. Voor mensen met diabetes maar ook voor vrienden en familie om te ervaren hoe het is om te leven met diabetes. De hebben een aantal activiteiten voor je op een rij gezet.

50% korting op lidmaatschap Diabetesvereniging Nederland

Word lid van Diabetesvereniging Nederland op Wereld Diabetes Dag en ontvang 50% korting op je lidmaatschap. Deze actie is alleen geldig op 14 november 2020. De korting geldt een jaar en wordt automatisch verrekend op 14 november in de webshop.

20% korting op diabetes huisschoen

Vanaf Wereld Diabetes Dag ontvang je 20% korting op de huisschoen Athos in de kleur blauw en bordeaux. De actie geldt zolang de voorraad strekt.

Bedank je zorgverlener met een kaart!

Diabeteszorgverleners spelen een belangrijke rol in het voorkomen van complicaties en het behandelen van diabetes. Daarom zetten we dit jaar diabeteszorgverleners in het zonnetje. Bedank jij je diabetesverpleegkundige ook met een kaartje

Keer Diabetes2 Om Proeverij

Vanaf 14 november geeft Keer diabetes2 Om je tien dagen lang gratis inspiratie, tips en opdrachten om met je leefstijl aan de slag te gaan, juist omdat dat nu zo belangrijk is. Wil jij je leefstijl duurzaam veranderen maar weet je niet waar je moet beginnen? Schrijf je dan in voor de Keer Diabetes2 Om Proeverij en ontvang gratis vanaf 14 november 10 dagen lang iedere dag een e-mail.

Ervaar hoe het is om diabetes type 1 te hebben

Om begrip te vragen voor de impact van diabetes type 1 op je leven zijn er 2 apps ontwikkeld die mensen zonder diabetes laten ervaren hoe het is om diabetes te hebben. Durf jij de uitdaging aan te gaan om 24 of 48 uur te leven als iemand met diabetes door middel van een app? Doe dan mee aan de challenge #denkaandiabetes of #diabetes1challenge.

Misschien interesseert dit je ook?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!