Koolhydraatarme paasstol
Ben jij een liefhebber van de paasstol met Pasen maar laat je deze staan omdat je een koolhydraat dieet volgt? Dat is niet meer nodig! Met dit recept van Lowcarbchef bak je zelf een koolhydraatarme paasstol. Als basis gebruik je amandelmeel en kokosmeel. Je kunt zelf varieren met de ingrediënten. Kies je voor rozijnen, noten of allebei?
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden.
- Begin met het maken van het amandelspijs. Voeg hiervoor alle ingrediënten voor het spijs toe aan een kom.
Kneed de inhoud van de kom vervolgens met de handen goed door elkaar.
Rol een bal van het spijs, wikkel in huishoudfolie en leg in de bal in de koelkast. - Pak nu een nieuw kom en klop hierin met een elektrische mixer de eieren en roomkaas romig op.
Voeg vervolgens de gesmolten roomboter toe en meng nog eens goed.
Voeg al kloppend de amandelmeel, kokosmeel, erythritol, speculaaskruiden, bakpoeder en snufje zout toe aan de kom. - Spatel nu indien gewenst de gedroogde vruchten, amandelen en pitten door het beslag.
- Bekleed een cakevorm met bakpapier en vul de vorm met de helft van het beslag.
- Pak nu het spijs uit de koelkast en rol het spijs ter breedte van de cakevorm. Leg het spijs erin en bedek met het overgebleven beslag.
- Bedek de bovenkant van de stol met amandelschaafsel.
- Bak de stol 45 tot 50 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat de stol na het bakken goed afkoelen en snijd in ca. 12 plakjes. Eet smakelijk!
Tips
Deze paasstol blijft na het bakken zeker 5 dagen goed in de koelkast. Het is ook mogelijk om de stol per plakje in te vriezen.
Een vliegende bakstart
Begin jij met bakken en heb je daar nog iets voor nodig, zoals koolhydraatarme ingrediënten of bakspullen? Bestel ze dan via linkjes in het recept of artikel bij één van onze partners. Zo maken we het jou makkelijker en steunen we Diabetesvereniging Nederland. Ingrediënten voor dit recept bestel je eenvoudig online bij onze partner LowcarbCenter:
Voedingswaarden
Er gaan ca. 12 plakken uit een stol. Voedingswaarden per plak (1/12): Eiwitten: 7,6 | Calorieën: 176 | Vetten: 14.9 | Koolhydraten: 1,5. De hoeveelheid zout en verzadigd vet is voor dit gerecht niet berekend.