Koolhydraatarm Kerstmenu

Voorgerecht: Venkelsoep met Hollandse garnalen. Hoe beleef je Kerst met een koolhydraatarme leefstijl Nou zó!

Wil je graag het tussengerecht zien? Ga dan naar zalmtartaar. De hertenbiefstuk als hoofdgerecht vind je hier.

Bereidingswijze:
Snijd de venkel in stukken en doe het samen met de boter in een pan.
Doe de peper, uienpoeder, knoflookpoeder, groentebouillonblokje en tijm erbij en bak het ongeveer 5 minuten mee.
Schenk vervolgens de slagroom en water in de pan totdat de venkel net onder water staat, breng het aan de kook en laat het ongeveer 20 minuten pruttelen.
Verwijder de takjes tijm en pureer de soep. Voeg eventueel nog wat water toe om de soep wat minder dik te maken.
Schep de soep op en lepel tot slot een half eetlepeltje Hollandse garnalen in het midden van het bord.

Wil jij meer gratis recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg een receptenboek cadeau met daarin 6 overheerlijke koolhydraatarme recepten van topkoks!


Bron: recept afkomstig van het kerstmenu van Oanh’s Kitchen.nl. Benieuwd naar boeken van Oanh’s Kitchen? Deze shop je in onze webshop!