Koolhydraatarm broodje
Eet je graag een broodje in de ochtend of bij de lunch maar volg je een koolhydraatarm voedingspatroon? Probeer dan dit krokante broodje met slechts 0,9 gram koolhydraten. De broodjes kun je versieren met allerlei verschillende zaden en pitten. Denk hierbij aan zonnebloempitten, maanzaad of zoals in dit recept met sesamzaad en pompoenpitten. Je kunt de broodjes enkele dagen in een luchtdichte trommel bewaren.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 C en bekleed de bakplaat met bakpapier. Meng vervolgens de droge ingrediënten in een grote kom goed door elkaar.
- Splits 1 ei, de dooier in een kom en het eiwit in een andere. Voeg de appelazijn, 1 eiwit en 2 hele eieren toe aan het meel en roer met een mixer goed door elkaar.
- Voeg vervolgens het hete water (tegen koken aan) toe aan het beslag en mix met een handmixer ongeveer een minuut goed door elkaar. Laat het beslag 10 minuten rusten.
- Besprenkel je handen met een beetje olijfolie en rol vervolgens van het deeg 6 balletjes. Leg de balletjes op de bakplaat. Klop de overgebleven eidooier los en smeer de broodjes hiermee in. Strooi ten slotte wat sesamzaadjes en pompoenpitten over de broodjes.
- Bak de broodjes 45 tot 50 minuten in de voorverwarmde oven, totdat ze goudbruin zijn. Laat na het bakken volledig afkoelen en genieten maar!
Benodigdheden
Sommige ingrediënten heb je misschien niet in huis. Je vindt ze in de grotere supermarkten in het schap met glutenvrije bakproducten. Of je bestelt ze eenvoudig online:
Nb.: de hoeveelheid zout en verzadigde vetzuren zijn voor dit recept niet berekend.
Dit recept is afkomstig van Lowcarbchef. Een online platform met een schat aan koolhydraatarme recepten en handige producten zoals koolhydraatarme broodmix, amandelmeel en suikervervangers.