Gevulde paprika met tuna melt
Tuna melt is een mengsel van tonijn met gesmolten kaas en wordt meestal geserveerd op een tosti of een broodje. In Amerika is dit een razend populair gerecht. Wij bereiden vandaag een gezonde variant waarbij de tosti wordt vervangen door paprika. De paprika helften vullen we met zachte, romige tonijnsaus. Heerlijk! Let op dit is een ketogeen gerecht: Hoog in vet en laag in koolhydraten.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Zorg dat de oven goed heet is. Was de puntpaprika’s, snijd in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika helften in een ovenschaal en laat vast voorgaren in de oven.
- Pel en snipper de sjalot en knoflook. Was de tomaat en snijd klein. Laat de tonijn goed uitlekken in een zeef.
- Verhit olie in een bakpan en bak de sjalot, knoflook en tomaat enkele minuten op een laag vuur. Voeg de uitgelekte tonijn, de crème fraîche en 3/4 van de kaas toe en roer goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
- Vul de paprika helften met het romige tonijn-mengsel. Strooi de overgebleven kaas erover en bak nog 10 minuten in de hete oven (of even onder de grill) tot de kaas is gesmolten.
Tip: Breng het gerecht op smaak met een beetje tabasco of sambal voor extra pit.
*Dit recept bevat 31gr eiwitten per portie.
Het gemak van een maaltijdbox
Dit recept is afkomstig van Ekomenu. Geen zin of tijd om zelf boodschappen te doen? Ervaar het gemak van een maaltijdbox. Kies je persoonlijke menu zoals koolhydraatarm of vegetarisch en alles wat je nodig hebt voor de gezonde maaltijd wordt thuisbezorgd.