‘Diabetes type 2? Maak jezelf beter’; praktisch boek vol inspirerende tips & tricks.

Veel mensen die diabetes type 2 hebben, weten niet dat zij zelf in staat zijn de negatieve gevolgen van deze ziekte stevig te verminderen. Daarom schreven internist Hanno Pijl (LUMC) en diëtiste Karine Hoenderdos het boek ‘Diabetes Type 2? Maak jezelf beter’. Een erg praktisch maar bovendien ook prachtig boek, boordevol inspiratie!

Het mooi vormgegeven boek biedt veel praktische handvatten om je leefstijl zó aan te passen, dat de bloedsuikers onder controle komen én blijven. ‘Diabetes Type 2? Maak jezelf beter’ is een combinatie van de laatste wetenschappelijke inzichten met een praktisch stappenplan, lekkere recepten en prachtige plaatjes.

Nuttige adviezen en bergen inspiratie
Het boek is geschreven en samengesteld door Hanno Pijl, hoogleraar diabetologie en internist aan het Leids Universitair Medisch Centrum, en Karine Hoenderdos, diëtiste en journalist. Als je de adviezen die zij geven in het boek opvolgt, krijg je meer energie, wordt je slanker en verbeteren je bloedsuikers waardoor je medicijngebruik afneemt. Bovendien staan er super veel smakelijke en gezonde recepten in, geschikt voor mensen met diabetes type 2, zodat je nooit meer een gebrek aan inspiratie hebt over wat op tafel te zetten! 

Diabetesvereniging Nederland
Ook de Diabetesvereniging Nederland (DVN) werkte mee aan het boek. Olof King (directeur DVN) vertelt in het voorwoord van het boek: “De enige methode om gezond te blijven is te eten wat je niet wilt, te drinken wat je niet lekker vindt en te doen waar je geen zin in hebt.” Mark Twain, de bekende Amerikaanse 19e-eeuwse schrijver en avonturier, verwoordde lang geleden al een standpunt dat je helaas nu nog steeds vaak hoort. Ik ben er vrij zeker van dat Twain zich door het lezen van dit boek, en vooral door het toepassen van de recepten en tips, had laten overtuigen van het tegendeel. Of je nu diabetes hebt of niet: je kunt voluit genieten van de heerlijke gerechten. Diabetes is er altijd, maar je hoeft niet altijd alles tot in detail te berekenen en te weten om toch verantwoord te kunnen eten en genieten. En misschien nog belangrijker: je kunt anderen ervan laten meegenieten!”

Aanrader dus, dit boek. Voor jezelf of als cadeautje, altijd goed!
Kijk voor meer info: Diabetes type 2? Maak jezelf beter

Volg ons actief en krijg toegang tot vele extra’s!

Wil je de volledige inhoud bekijken? Maak dan een gratis account aan.
  • Lees alle premium content
  • Gratis receptenboekjes
  • Unieke aanbiedingen
  • Extra kortingen

Misschien interesseert dit je ook?