Review: Interessante lezingen, een overheerlijke lunch en vele kilometers op testfietsen.

Er zijn een heleboel kilometers weggetrapt op stoere e-bikes en juweeltjes van stadsfietsen en fixies op maandag 18 maart tijdens de gratis Fietsexperience in het Gazelle Experience Center te Amersfoort. Voor het event, georganiseerd door voluitlevenmetdiabetes.nl, Banierhuis en Diabetesvereniging Nederland, hadden zich zo’n vijftig fietsliefhebbers opgegeven.

Niet alleen het testen van allerlei prachtige fietsen was in trek, ook de lezingen van DVN-collega Angela de Rooij en Bas van de Goor, directeur van de Bas van de Goor Foundation, zorgden voor vele aandachtig luisterende mensen.


Fietsen testen
Voluitlevenmetdiabetes.nl, DVN, Banierhuis en de Bas van de Goor Foundation zijn alledrie groot voorstander van lekker in beweging zijn. Actief zijn helpt om je bloedsuikerspiegel beter te reguleren, zorgt voor een efficiëntere insulinewerking en kan in sommige gevallen bij diabetes type 2 er zelfs voor zorgen dat er geen tot weinig medicatie meer nodig is.

Het event draaide daarom ook helemaal om bewegen door middel van fietsen. Om het enthousiasme voor fietsen extra te stimuleren was er de mogelijkheid om alle fietsen uit het assortiment van Banierhuis, voluitlevenmetdiabetes.nl (shop) en Gazelle te testen. Dat hebben we geweten! Er is veel deskundig advies gevraagd aan de medewerkers van de grootste fietsspeciaalzaak van Midden-Nederland en flink georiënteerd op een mogelijke aanschaf van een fiets. Ook is gretig gebruik gemaakt van de ‘fietsbaan’ bij het Gazelle testcenter. Menigeen heeft wat rondjes rondom het pand gemaakt om aan te voelen of ‘DE’ fiets erbij zat.


Lezing Angela de Rooij en Bas van de Goor
Tussen het testen van alle fietsen door en de heerlijke lunch bestaande uit luxe bolletjes en rijkelijk gevulde koolhydraatarme salades, verzorgden Angela de Rooij (belangenbehartiger DVN) en Bas van de Goor (Bas van de Goor Foundation) lezingen over bewegen, fietsen en diabetes. Angela trapte af met een inspirerende beschrijving van haar fietsvakanties en wat dat voor haar diabetest type 2 doet. Ook gaf ze handige tips voor eenieder die van plan is lange fietstochten te maken of misschien zelfs op fietsreis wil gaan. Bas van de Goor bracht de verdiepende vertaalslag door uit te leggen wat de werking van beweging is op diabetes, de bloedsuikerspiegel en de insulinewerking. Door de vraag-antwoord insteek werd het publiek er goed bij betrokken, wat zorgde voor een interactief uurtje.


Winnaar wedstrijd ‘Raad waar ‘ie staat’
De weken voorafgaand aan de Fietsexperience werden er hints weggegeven, om zodoende een Gazelle Team NL- fiets ter waarde van €749,00 te kunnen winnen. Ergens ter wereld stond de Gazelle fiets verstopt, maar waar was de vraag. Iedere week verscheen er één hint, die uiteindelijk tezamen het antwoord vormden op de prijsvraag. De bezoekers van het fietsevent konden hun antwoord in de collectebus stoppen, waarna Bas van de Goor de winnaar met het juiste antwoord trok.

De gelukkige winnaar was Nel de Jonge, zij raadde de vindplaats van de fiets: Bedrijf Flevohoning, Paradijsvogelweg 51 te Almere.

Al met al kunnen wij de Fietsexperience een daverend succes noemen. Houd vooral onze Facebook en website in de gaten om er zeker van te zijn dat je bij het volgende evenement bent.

Foto’s

Volg ons actief en krijg toegang tot vele extra’s!

Wil je de volledige inhoud bekijken? Maak dan een gratis account aan.
  • Lees alle premium content
  • Gratis receptenboekjes
  • Unieke aanbiedingen
  • Extra kortingen

Misschien interesseert dit je ook?