Minstens 1,5 uur per week flink bewegen, is volgens de Beweegrichtlijnen van de Gezondheidsraad uit 2017 de norm voor volwassenen. Fietsen is een ideale manier om aan deze richtlijn te kunnen voldoen. Zeker bij het voorkomen en behandelen van diabetes type 2 is voldoende beweging van essentieel belang.

Voluitlevenmetdiabetes.nl zet zich in voor het inspireren, motiveren en aanzetten tot een gezonde en actieve leefstijl. Om deze vertaalslag in de praktijk te kunnen brengen is voluitlevenmetdiabetes.nl een samenwerking aangegaan met Fietsspeciaalzaak BanierhuisVolgens fietsspecialist Willem den Hertog ‘is het belangrijk stil te staan bij wat het hebben van diabetes betekent en wat dit voor invloed heeft op bewegen’.

Mensen blij maken met een fiets
Voor de grootste fietsspeciaalzaak van Midden-Nederland staat het blij maken van mensen met een fiets die echt bij ze past voorop. Nog beter is het als mensen die weinig fietsen en een ongezonde leefstijl erop nahouden hun weg naar de fiets weten te vinden.

Willem: ‘Banierhuis vindt maatschappelijke betrokkenheid zeer belangrijk. Wij willen niet alleen maar met business bezig zijn, maar ons ook inzetten voor een doel dat het verschil kan maken. De samenwerking tussen Banierhuis en voluitlevenmetdiabetes.nl draait om gedeelde kennis. Wij zorgen voor de best passende fiets, terwijl de kennis over diabetes en de daarbij behorende lichamelijke ongemakken vanuit het platform komt.

Fiets passend bij gezondheid
Volgens fietsexpert Willem is het doel om een fiets te vinden die ‘precies past bij de (lichamelijke) gezondheid van de betreffende persoon’. Hij legt daarbij uit: ‘Stel, iemand heeft vrij weinig energie, dan is het belangrijk om te zoeken naar een fiets die niet te zwaar is. Mocht iemand de keuze maken voor een elektrische fiets dan is een passende motor belangrijk. Het is dus heel belangrijk om goed te luisteren naar de wensen van zo iemand, om toch de juiste fietskeuze te kunnen maken. Dit is voor ons ook een reden om samen te werken met als doel: de juiste fiets voor de juiste persoon’. 

Uitgebreid rijwielassortiment in webshop
Dus ik jouw fiets afgestemd op jouw gezondheid? Ben je benieuwd geworden naar de fietsen en bijpassende onderdelen van onder andere Gazelle, Merida en Cannondale? Ga dan naar de webshop voor elektrische fietsen, stadsfietsen, transportfietsen, mountainbikes en racefietsen. Je vindt er ook een scala aan fietsaccessoires, van fietszitjes, fietsendragers tot helmen en fietstassen.

Het Coronavirus (COVID-19) en diabetes

Voor informatie over het Coronavirus (COVID-19) en diabetes ga je naar dvn.nl.

Misschien interesseert dit je ook?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!