Allemaal laag in koolhydraten, zonder toegevoegde suikers en van de beste, onbewerkte ingrediënten gemaakt.

Als extraatje krijg je bij iedere order van ons een gratis e-book (download bij je order) met daarin 6 lekkere en gezonde recepten. Voor de recepten zijn ingrediënten uit de box gebruikt. Zo weet je meteen hoe je de startersbox kunt gebruiken.

Gezonde routine in 2020

Hoe zorg je ervoor dat een gezonde leefstijl jouw nieuwe routine wordt in 2020? Dat doe je door producten in huis te halen, die onbewerkt, natuurlijk en vrij van toevoegingen zijn en geen onnodige koolhydraten bevatten. TastyBasics noemt dat ‘het nieuwe normaal’. Wat dit bedrijf zo belangrijk vindt, is dat we weer echte voeding gaan eten, in plaats van vulling.

Dat is volgens TastyBasics hard nodig. Het huidige Westerse voedingspatroon bevat veel koolhydraten en toegevoegde suikers. Ongeveer een kwart tot een derde van de dagelijkse voeding bestaat uit koolhydraten, die uit producten als tarwe, suikerbieten en aardappelen zijn gehaald. Vervang je deze door groente, fruit, peulvruchten, noten, zaden en pitten, dan kom je een hele grote stap dichterbij een gezonder eetpatroon.

De Gezondheidsraad adviseert niet voor niets om vaker voor onbewerkte, natuurlijke producten te kiezen. Als je dan ook nog let op je koolhydraatinname en de hoeveelheid voeding die je tot je neemt, dan ben je helemaal op de juiste weg.

Kies gezonde voeding, beperk kans op ziektes

Het is dus erg belangrijk om voor voeding te kiezen die ervoor zorgt dat je de juiste balans aan voedingsstoffen, zoals eiwitten, vitaminen, mineralen en vezels, binnenkrijgt. Op deze manier schep je een belangrijke voorwaarde om fit en gezond ouder te worden.

Je leefstijl (voeding, beweging en ontspanning) is van grote invloed op je gezondheid. Diabetes type 2 wordt ook wel gerelateerd aan een ongezonde leefstijl. In een interview met internist en hoogleraar Diabetologie Hanno Pijl is te lezen dat hij de diabetes type 2- epidemie weidt aan een combinatie van ongezonde voeding, te weinig beweging en te veel stress.

Wat jij dus kunt doen om gezonder te gaan leven, is door bij de basis te beginnen. Met een startersbox van TastyBasics draag jij zelf actief bij aan jouw eigen welzijn. De box met gratis e-book vol receptentips en leuke weetjes, koop je in onze webwinkel voor €16,95.

Het Coronavirus (COVID-19) en diabetes

Voor informatie over het Coronavirus (COVID-19) en diabetes ga je naar dvn.nl.

Misschien interesseert dit je ook?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!