Nieuwe ronde, nieuwe kansen in 2019. Start het jaar goed met deze 5 lifestyle tips!

Diëtiste Conny Dubbeldam krijgt na de feestdagen vaak een hoop mensen op het spreekuur, die toch enigszins bezorgd zijn over de invloed van alle kerstdiners en ‘luie’ dagen op hun lijf. Volgens Conny betekent een nieuw jaar nieuwe ronde, nieuwe kansen. Hieronder geeft ze haar 5 beste tips om 2019 goed te starten.

Conny: ‘Het nieuwe jaar is net begonnen en veel van de cliënten die ik spreek maken een nieuwe start. De feestdagen hebben meer invloed op hun dagelijkse ritme gehad dan gedacht. Het blijft toch lastig om nee te zeggen of om iets af te slaan. En wat te denken van al die oliebollen en appelflappen? En dan hebben we het nog niet eens over het kerstbrood gehad. De conclusie die we nu gezamenlijk op het spreekuur trekken is dat al dat lekkers toch de nodige sporen heeft achtergelaten.

De bloedsuikers zijn ietwat verhoogd en het gewicht is wat toegenomen. Wat te doen? Wel, de schouders eronder en een nieuwe start maken. Tip daarbij is om niet alles in 1x te gaan aanpakken. Dat is gewoonweg niet vol te houden. Daarom hieronder mijn 5 beste tips om te starten: 

  1. Ritme voedingspatroon oppakken. Dus 3 hoofdmaaltijden en 2 tot 3 tussendoortjes, goed verdeeld over de dag; 
  2. Beperken zoete etenswaren en dranken. Drink liever meer water en thee zonder suiker. Probeer wel voldoende te drinken. 10-12 Glazen/kopjes per dag is een goed streven;
  3. Ga terug naar de basis. Dus voldoende groenten, koolhydraten beperke en minder tussendoortjes; 
  4. Pak het bewegen weer op. Trek de wandelschoenen weer aan en ga naar buiten; 
  5. Stel niet te hoge eisen. Die 3 kilo die je aangekomen bent gaat er niet in 3 dagen af. Probeer een haalbaar doel te stellen. Dus in 6 maanden 6 kilo afvallen is een prima idee. 

Wanneer je weer in je ritme zit, zul je merken dat je de grip op je bloedsuikers weer terug krijgt. Mijn belangrijkste tip is GA ERVOOR en maak 2019 voor jezelf een groot succes!’

Volg ons actief en krijg toegang tot vele extra’s!

Wil je de volledige inhoud bekijken? Maak dan een gratis account aan.
  • Lees alle premium content
  • Gratis receptenboekjes
  • Unieke aanbiedingen
  • Extra kortingen

Misschien interesseert dit je ook?