Gezonde keuzes maken met Pasen

Bij Pasen denk ik aan gekookte eitjes, manden vol broodjes, verse sap en paasstol. Hier kan je glucosewaarde van omhoog schieten. Zeker als je er ook een glas sinaasappelsap bij drinkt. Met diabetes is het belangrijk om je glucosewaarden zo stabiel te houden. Wat kies je dan wel?

Wel of geen ei eten?

Eieren zijn een bron van vitamines. Nog een voordeel: er zitten geen koolhydraten in. Naast vitamines zit in een eierdooier ook cholesterol en verzadigd vet. Daarom wordt geadviseerd om niet meer dan drie eieren per week te eten. Vegetariërs kunnen 3 tot 4 eieren per week eten. Een keertje meer ei eten zoals met Pasen kan geen kwaad.

Tips voor een gezonde paasbrunch

  • Kies voor een mix van eiwitten, groenten, noten en eventueel (langzame) koolhydraten met vezels zoals volkorenproducten. Zo voel je je langer verzadigd.
  • Eet je graag brood? Kies dan bijvoorbeeld voor een sneetje volkorenbrood en beleg deze rijk. Bijvoorbeeld met een halve avocado, gekookt ei, pesto, tomaat en peper.
  • Koolhydraatarm brood bak je eenvoudig zelf. Bekijk hier een recept.
  • Vervang fruitsap voor een kopje thee en eet stukjes mandarijn, aardbei of blauwe bessen. Zo schiet je bloedsuiker niet omhoog.
  • Heb je moeite om het bij één of twee chocoladepaaseitjes te houden? Kies dan voor een stukje extra pure chocolade of suikervrije chocolade
  • Wissel eten af met activiteiten. Ga paaseieren zoeken! Zo beweeg je extra. Of maak een ommetje na het eten. Eieren versieren of beschilderen is ook een leuke bezigheid waar je van ontspant.

Koolhydraatarme recepten voor Pasen

Zet een feestelijke maaltijd op tafel met Pasen met deze koolhydraatarme recepten:

Sommige recepten zijn afkomstig van Lowcarbchef. Een online platform met een schat aan koolhydraatarme recepten en handige producten zoals koolhydraatarme broodmix, amandelmeel en suikervervangers. 

Misschien interesseert dit je ook?

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!