Dol op wandelen? Dan is de Diabetes Challenge op 30 september een aanrader! 

De wandel challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation en heeft als doel om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes in Nederland te verbeteren.

Door heel Nederland worden door lokale zorgprofessionals lokale wandeltochten georganiseerd om mensen aan het bewegen te krijgen. In 16 tot 20 weken wordt er iedere week minstens één keer gewandeld om zo toe te werken naar de gróte challenge op 30 september op Sportcentrum Papendal in Arnhem. Voor degene die echt fanatiek zijn is het doel om in de laatste week voor de 30e vier dagen achtereen te wandelen, waarvan de laatste kilometers met de andere lokale challenges gezamenlijk worden afgelegd.

Resultaat Diabetes Challenge

Uiteraard zorgt het wandelen met een groep voor een gevoel van verbinding, naast het feit dat wandelen een gezonde bezigheid is. Deelnemers aan eerdere challenges ervaarden ook positieve resultaten door medicatievermindering en het kwijtraken van de nodige kilo’s.

Ook meedoen? Kijk voor alle data van de lokale wandeltochten, en het NDC- evenement plus tickets op de website

 

Alvast beginnen met wandelen? In onze shop hebben we bijvoorbeeld de Omron Stappenteller, Nordic Walking stokken en stevige wandelrugzakken te verkrijgen.

Volg ons actief en krijg toegang tot vele extra’s!

Wil je de volledige inhoud bekijken? Maak dan een gratis account aan.
  • Lees alle premium content
  • Gratis receptenboekjes
  • Unieke aanbiedingen
  • Extra kortingen

Misschien interesseert dit je ook?