Bij de zomer hoort het eten van een lekker ijsje. Een raketje, Magnum of softijsje gaat er bij de meeste mensen wel in. Hoe zit dat echter als je een koolhydraatarm dieet volgt? Mag je dan nog wel ijsjes eten? In dit artikel hebben wij 4 tips voor je om zelf gezonde ijsjes te maken.

Laten we vooropstellen dat af en toe een ijsje eten geen kwaad kan. Probeer daarbij voor jezelf na te gaan of het het waard is. Hoeveel koolhydraten heb je bijvoorbeeld die dag al gehad? En hoe staat het met je bloedsuikerspiegel?

4 Tips zelf gezonde ijsjes maken

Het eten van een ijsje dat net wat gezonder is dan de rest, is ook mogelijk. Met de recepten hieronder maak je namelijk zelf gezonde ijsjes. Er is geen vernuftige ijsmachine voor nodig, wél wat liefde, inzet en geduld (invriezen).

1. Bosbes-yoghurt ijssnoepjes
Het eerste recept mag dan wel geen echt recept voor een ijsje zijn, hij mag zeker weten niet ontbreken in dit lijstje; de bosbes-yoghurt ijssnoepjes. Simpeler dan dit kan het bijna niet, met maar twee ingrediënten.
2. Mango-yoghurt ijsjes
Nóg een yoghurtijsje? Ja! Yoghurt doet het goed als romig ingrediënt. Ook voor dit recept heb je alleen maar mango en Griekse yoghurt nodig (minus een scheutje water). Lekker én goedkoop!
3. Aardbei-spirulina ijsjes
Spirulina? Het superfood? Ja zeker! Groente en fruit kan gewoon gecombineerd worden in een ijsje. Met kokosmelk, spirulina, vanille, banaan en aardbei een echte vitaminebom!
4. Suikervrij bananenijs
Dit romige schepijs is vrij van geraffineerde suikers. (H)eerlijk genieten dus. Door de banaan en amandelen proeft dit ijs alsof je aan een softijsje likt.

Heb jij nou zin gekregen om aan de slag te gaan met het maken van ijsjes, maar ontbreekt een blender in je keuken? Kijk dan even tussen de elektrische apparaten in ons keukenassortiment. Veel (ijs-)plezier!

Volg ons actief en krijg toegang tot vele extra’s!

Wil je de volledige inhoud bekijken? Maak dan een gratis account aan.
  • Lees alle premium content
  • Gratis receptenboekjes
  • Unieke aanbiedingen
  • Extra kortingen

Misschien interesseert dit je ook?