Webinar ‘Vrouwen, diabetes type 2 én hart- en vaataandoeningen’

Diabetesvereniging Nederland organiseert samen met Harteraad, de patientenvereniging voor mensen met hart- en vaataandoeningen, een webinar over het thema ‘Vrouwen, diabetes type 2 én hart- en vaataandoeningen’. Rianneke de Ritter, onderzoeker bij het Maastricht UMC (De Maastricht Studie) en Angela de Rooij, belangenbehartiger en beleidsmedewerker van Diabetesvereniging Nederland nemen je mee in het onderzoek en vertellen over de bevindingen en opmerkelijke verschillen tussen mannen en vrouwen.

Locatie: Digitaal
Tijdstip: 20:00 – 21:00 uur
Organisatie: Diabetesvereniging Nederland en Harteraad
Sprekers: Rianneke de Ritter en Angela de Rooij
Kosten:gratis

Het onderzoek wordt onder andere uitgevoerd binnen De Maastricht Studie. De Maastricht Studie is een uniek, grootschalig onderzoek onder de Zuid-Limburgse bevolking naar het voorkomen van, de oorzaken en de behandeling van type 2 diabetes, hart- en vaataandoeningen en andere chronische aandoeningen. In totaal deden ongeveer 9000 mensen mee aan de studie. De resultaten van dit onderzoek zijn gebaseerd op de gegevens van de eerste 3451 mensen. 

Aanmelden

Het webinar is gratis, maar je dient je wel vooraf aan te melden. Je ontvangt dan van te voren een link waarmee je het webinar kan volgen.
Je kunt het webinar thuis volgen met je smartphone, tablet en computer. 

Meld je hier aan

Heb je alvast een vraag voor de sprekers? Mail ze naar webinar@harteraad.nl

Meer informatie?

In dit artikel van de Harteraad lees je meer over diabetes type 2 als risicofactor voor het ontwikkelen hart- en vaataandoeningen bij vrouwen.

Misschien interesseert dit je ook?

Darmbehandeling voor mensen die eenmaal daags insuline gebruiken

Heb je diabetes type 2 en gebruik je eenmaal daags insuline? Dan kan je meedoen aan wetenschappelijk onderzoek van Amsterdam UMC naar een alternatief voor insuline.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!